viernes, 29 de octubre de 2010

Biografia i obres literaries de Ramon de Perellós

Biografia i obres literaries


Ramon de Perellós, vescomte de Perellós i de Roda; segona meitat del s. XIV. Escriptor català. És autor del Viatge al Purgatori (1398), traducció catalana del Tractatus de purgatori sancti patricii (c. 1189), obra d'Enrique de Saltrey, excepte els passatges coetanis de Perellós.



El Viatge al Purgatori és una obra on l'autor pretén defensar-se de les acusacions d'haver deixat morir el rei Joan I sense ajudes espirituals i per tant s'havia condemnat. El que fa és visitar el purgatori de Sant Patrici, que segons la llegenda hi havia a Irlanda, i comprovar com el rei difunt està allà, esperant per anar al cel. És una obra on l'autor es posa com a testimoni per certificar allò que veu i creu, sobretot hi ha molts testimonis que certifiquen el seu acte. En certa manera és un paral·lel amb Lo somni de Bernat Metge.
Es va casar amb Esclarmunda o Elvira de Rocabertí, filla del vescomte Felip Dalmau l de Rocabertí, amb qui tingué, almenys, dos fills, que també l'acompanyaren en el seu viatge a Irlanda.






No hay comentarios:

Publicar un comentario